Morsomt å mekke!

Morsomt å mekke bil

Det er morsomt å mekke på bilen, og spesielt når man får det til!

Er du en skikkelig mekkemikkel? Det er mange av oss her til lands, men det er jo egentlig en litt snurrig hobby å ha! Snurrig ja, men lønnsom for dem som kan det!

Å få gjort noen enkle utbedringer på en bil kan som kjent koste skjorta og ræva, for å bruke et slikt uttrykk, og med en vanvittig timepris på verkstedene skal det ikke mye til før tusenlappene begynner å flagre ut av lommeboka di.

I slike tilfeller er det utvilsomt greit å kunne gjøre små utbedringer selv, og i tillegg er det jo morsomt!

Morsomt når man får det til

Altså: mekanikk er jo egentlig veldig enkelt i prinsippet. Når noe fungerer så fungerer det, når det ikke fungerer så må man bytte ut eller fikse den delen som ikke fungerer. Alle delene har en gitt funksjon og så enkelt er det.

Men samtidig så vanskelig. Det dreier seg jo om å forstå bilen og hvordan de forskjellige delene påvirker hverandre. En skade på en bremse behøver ikke bare å bety at bremsen er feil, men at feilen sitter i bremseklossene eller noe annet. Det er mange slike ting å holde rede på, og for de som kan det er det jo veldig greit.

For de som ikke kan det kan det å gjøre en enkelt ting fortone seg som en av de store utfordringene i livet. Det er derfor det er så morsomt når man får det til.

Da undertegnede var yngre prøvde jeg å få liv i en gammel båtmotor. Det var en 10-hesters Yamaha, men den ville slett ikke starte.

Dette var ennå i Googles yngre dager, men jeg gikk allikevel på nett for å finne ut av det. Gammel bensin, sto det, forvandles til terpentin hvis den får stå på tanken. Jaha, tenkte jeg, da må jeg forsøke å få tømt motoren for bensin og bytte ut bensinen på kannen.

Jeg tømte også et flottørhus for drivstoff og jeg pumpet ny bensin inn i motoren. Et par-tre trekk var alt som skulle til og da gikk pinadø motoren igjen!

Dette var min aller første mekaniske bragd, og mange flere har det blitt senere. Det er dog denne jeg husker best ettersom jeg var så ung da.

Så ja; gleden med å få til noe som dette er så definitivt morsomt og det blir bare bedre og bedre jo flinkere man blir!